Deelname aan St. Gummarus processie

Op 12 oktober 2014 vond de jaarlijkse St. Gummarus processie plaats te Lier. 
Het weer was zomers en er was veel volk. Onze club was wederom vertegenwoordigd met heel wat leden en lieten we onze kleuren zien aan het stadsbestuur en de Lierse bevolking.

2014 StGummarus

We zien vooraan van L naar R: Naomi, Victor, Zoë, Louis

en achteraan van L naar R : Herman (penningmeester), Senne, Dirk (sportleider), Geert (raadslid), Jordy, Peter, Jasper (alpheris), Robbe, Lesley (pandhouder), Luc (voorzitter), Matthijs (jeugdkoning 2014) en Herman (secretaris)

Confederatie der Historische Schuttersgilden

chsg

Sint-Sebastiaansgilde Lier is voor haar Gildeactiviteiten aangesloten bij de Confederatie der Historische Schuttersgilden vzw (afgekort CHSG).

Naast onze vereniging zijn er nog een 15-tal andere Gilden aangesloten bij CHSG waarbij zelfs één uit het Duitse Höngen. Op haar beurt ressorteert CHSG onder de Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden vzw (afgekort FVHS).

Voor meer informatie kan u altijd terecht op de weblink van de Vlaamse Schuttersgilden.

Tijdschrift Vlaamse Historische Schuttersgilden

Het tijdschrift van de Vlaamse Historische Schuttersgilden wordt niet meer gedrukt wegens de hoge kosten en het wegvallen van de subsidies.

Het is echter nog wel te downloaden via de pagina "Tijdschrift" op de website van de Vlaamse Historische Schuttersgilden.

Antwerpse Gildenfeesten 2012

Op zondag 5.8.2012 was onze club wederom goed vertegenwoordigd op de jaarlijkse Antwerpse Gildefeesten alwaar wij de discipline ‘handboog op doel’ inrichtte, tevens wonnen wij de wedstrijd bij de compoundbogen.

antwerpsegildefeesten2012

Kalender CHSG 2012

  • Zondag 24 juni: Koningsschieting van de Confederatie (Schoten)
  • Zondag 5 augustus:  Antwerps Gildejuweel (grote markt Antwerpen)
  • Zondag 30 september:  Gildedag CHSG (Poperingen)
  • Zondag 7 oktober: Koningsschieting Belgisch Overleg Orgaan (Park Spoor Noord Antwerpen)

gilde1

Een sfeerbeeld tijdens de Antwerpse Ommeganck.
Van links naar recht leden Sarah Cooney, Erwin Laureys, Benny Van Looy, voorzitter Luc Goetbloet, secretaris Herman Mertens en penningmeester Herman Van Mensel. Vooraan Louise Bellekens en Jessica Bellekens.

gilde2

Jasper Van Mensel met onze vlag, voorzitter Luc Goetbloet, penningmeester Herman Van Mensel en secretaris Herman Mertens.

Gildefeesten 2008

vlaamsegildefeesten

Elk jaar houdt de Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden een Gildefeest in een historisch rijke stad. Op zondag 28 september 2008 viel de eer te beurt aan ons en Lier.

gilde2008

Persvoorstelling van het Gildefeest 2008 te Lier.

Dagprogramma 28-09-2008:

  • 9 uur : Ontvangst der Gilden op het stadhuis
  • 10 uur : H.Mis in de Sint-Gummaruskerk
  • 11u30 uur : Optocht door het stadscentrum in traditionele kledij. Vertrek aan de Sint-Gummaruskerk.
  • 12u30 uur : Einde optocht - Schapenkoppenplein
  • 14u30 uur : Aanvang der schietingen met handboog, kruisboog en buks, doorlopend volksdansen, vendelzwaaien en muziek, alsook een tentoonstelling van het Gildezilver in het Zimmerpaviljoen en doorlopend rondvaarten met de Moedige Bootvissers.
  • 18 uur : Afsluiten der feestelijkheden

gilde2008b

Zittend van links naar rechts : Voorzitter Luc Goetbloet, sportleider Gilbert Smolders, Freddy Van Gehuchten, penningmeester Herman Van Mensel. Staand van links naar rechts : Sven Jörgensen, Erwin Laureys, Jasper Van Mensel, Tina Nagels, Benny Van Looy, Martine Vervloet, Kristof Op de Beeck, Werner Baetens, secretaris Herman Mertens.

gilde2008c

Sfeerbeeld uit de optocht - Gildefeesten 2008 te Lier.

Logo Sporta-federatie

Kennismaken?

Kom eens langs in het Fort van Lier! U kan elke vrijdagavond bij ons terecht vanaf 20u en elke dinsdagavond van 20u tot 22u.
Kom een kijkje nemen hoe een avondje training eraan toe gaat of om iets drinken in ons clublokaal.